Projectleider Onno Heijsman over het grote onderhoud aan de John Frostbrug, de Nijmeegseweg en het Airborneplein in Arnhem.

Groot onderhoud aan de John Frostbrug

Peer Groep Projectleider Onno Heijsman is namens onze opdrachtgever Gemeente Arnhem betrokken bij het groot onderhoud aan het Airborneplein en de Nijmeegseweg, die over de John Frostburg loopt. Het asfalt zal worden vernieuwd en de vier huidige fietstunnels worden waterdicht gemaakt. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden aan het Airborneplein en de Nijmeegseweg uitgevoerd tijdens het onderhoud aan de John Frostbrug zelf. De brug zal namelijk ruim drie maanden (deels) gesloten zijn voor verkeer. De onderhoudswerkzaamheden van de John Frostbrug betreffen het repareren van het betondek, het opnieuw asfalteren, het vernieuwen van de voegovergangen en het schilderen van verschillende stalen onderdelen. Onno over zijn project: ''Als Projectleider is het aan mij onder andere de taak om de werkzaamheden voor te bereiden en op elkaar af te stemmen. Dat doe ik samen met Rijkswaterstaat (RWS). De drie aannemers die bij dit project betrokken zijn, zijn Mobilis, Van Kessel en Van der Steen. Tevens hebben we met de firma Van Amerongen de verkeersomleidingplannen opgesteld en deze afgestemd met Connexxion in verband het busvervoer. Op 9 september is alles klaar!''.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. De Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug. Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.

Nijmeegseweg vernieuwd - Arnhem
project john frostburg arnhem, - Peer Groep
John Frostbrug in Arnhem
RWS JohnFrostbrug