Wil Emmen

Wil Emmen

Senior kostendeskundige CCE

'Ik houd grip op financiën van haalbaarheidsstudie tot sloop of verkoop'

Wil is als kostendeskundige op de hoogte van wet- en regelgeving en houdt deze kennis actueel, b.v. aanbestedingswet en Uniforme Administratieve Voorwaarden (UAV/UAV-gc).
Hij is een techneut met gevoel voor cijfers en is analytisch en oplossingsgericht waardoor de klant verzekerd wordt van sluitende projectkosten. Indien een innovatieve benadering wordt gevraagd, kijkt Wil “out of the box”.

Wil heeft zijn sporen verdiend bij zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers en ingenieursbureaus op het gebied van kostenadvisering en projectbewaking / projectbeheersing in de civiele techniek. Deze unieke combinatie is een toegevoegde waarde in verschillende stadia van het bouwproces, van haalbaarheidsstudie tot en met sloop.
Zijn werkzaamheden omvatten het opstellen van, het begeleiden van en toetsen van kosteninschattingen in alle bouwfasen, alsmede het uitvoeren van second opinions.

Hij voelt zich als een vis in het water bij projecten met een Total Cost of Ownership gedachte, waardoor de klant de mogelijkheid wordt geboden om gefundeerde keuzes te maken en doordachte beslissingen te nemen. Wil heeft brede kennis en ervaring in uitvoeringsmethoden, logistieke invulling en maakbaarheid van bouwobjecten. De daaraan gekoppelde betalingsschema’s (bijvoorbeeld S-curve), zijn voor hem geen geheim. Verder heeft hij brede kennis van diverse systematieken zoals RAW, STABU, ICMS NLSfb en de SSK
(NEN2699).

Wil Emmen

Expertises